Even Voorstellen

Barre Verkerke

Barre_001_web

Chef-kok Barre heeft als schilder-decorateur de fijnste verfstofjes leren kennen en kan er op zijn palet ieder gerechtje mee op een bord toveren. Natuurlijke, maar ook kunstmatige producten vormen de verantwoorde ingrediënten voor een aantrekkelijk diner. Het ambacht werd hem in beginsel aangeleerd op het toenmalige Spos (samenwerkingsverband voor leerling schilders) en later leerde hij door om op de Zeeuwse Roc’s zijn Meestertitel te behalen. Met een niet aflatende behoefte om kennis en kunde te vergroten volgde Barre extra cursussen in binnen- en buitenland. Mensen als Leen de Kok, Wim Reijnhout, Reijnier de Muijnck, Michel Nadaï en Dru Blair en voor een lange periode Gert-Jan Nijsse vormen de groep van leermeesters die hem stap voor stap naar meesterlijk hoog niveau hielpen tillen. Dat maakt dat het een feestje wordt om die kennis met enorme energie over te brengen. Het vuur onder de olie wordt opgestookt, het rijk gekleurde palet wordt in gereedheid gebracht, de bedwelmende geuren van terpentijn en siccatief prikkelen de puntjes van alle zintuigen. Eet smakelijk van de zelfgemaakte gerechten die je op je bord serveert!!. “ Natuurlijk echt koken!”

 

Gert-Jan Nijsse

Gert-Jan_001_web

Na het behalen van het Meesterdiploma op het N.I.M.E.T.O. werd Gert-Jan aangestoken door zijn vader Jan om samen met hem het pad van de Bourgondische keuken van het schildersvak te volgen.Dat leidde via Utrecht en Antwerpen naar Paul Pauwels in Belgie en Pierre Lefumat in Frankrijk. Zij waren, net als pa, de chef-koks die hieraan steeds iets toevoegden. Op decoratief gebied ‘haute cuisine’. Toen Pauwels eenmaal zei; “Ge kunt uitvliegen” werden de trucjes en foefjes uit zijn keuken ruim gedeeld met de nieuwe generatie leergierigen. Het meest geniet Gert-Jan van hun persoonlijke successen, waarbij op verschillende niveau’s de mooiste recepten toegepast worden. In opdracht van klanten, tijdens vakwedstrijden, maar ook in de lessen als men versteld staat van zichzelf door een nieuwe creatie. Al zo’n 30 jaar in de keuken van kleur, geur en smaakontwikkeling is het nog altijd een uitdaging om heerlijke gerechten klaar te maken die vooral ook een lust voor het oog worden. Roeren en mengen met kwasten en paletmessen. Bijvoorbeeld In papaverolie en tubeverfjes tot juiste verfijning is bereikt…..da’s smullen!!

 

Marc Blom

Over ons_ Fotograaf Marc

Tijdens het maken van de paletten zal onze altijd vrolijke ober u verwelkomen. Marc helpt ieder in de voorbereiding al tafeltje dekkend en bestek leggend. Tevens is Marc gespecialiseerd in het vastleggen van uw voortgang in de creatieve maaltijd.
*klik*